Rólam
Sziasztok
Pár éve megkóstoltam egy „kézműves” sört… na, rühellem ezt a kifejezést, hogy kézműves,
mert manapság már mindent is ezzel akarnak eladni! Szóval pontosítok, inkább „craft” sört
kóstoltam. Ahogy bele kortyoltam, tudtam, hogy ez lesz a jövőm, ezzel akarok foglalkozni.
Elkezdtem különböző magyar főzdék söreit inni, majd külföldi vonalon is elkezdtem körülnézni.
Gondoltam, csinálok egy blogot, de hosszan nem szeretek írni és hát, türelmem sincs hozzá.
Inkább arra jutottam, hogy megpróbálok jó képeket lőni és valami vicceset, érdekeset írni a
sörökről. Így csináltam egy Instagram és Facebook oldalt. Napokig gondolkodtam, mi legyen
a nevem, majd egy zuhanyzás alatt jött a heuréka-pillanat! Én leszek a Szomjas Farkas!
Hogy miért?
Mert mindig szomjazom a jó sörre és mindig vadászom is. Az elején rengeteg helyen kerestem
a különbnél különb söröket, majd toltam fel őket a virtuális térbe. Aztán egyre többen követtetek
és kérdeztétek, hogy ez milyen sör, ezt hol vettem?! Jó érzés volt, bevallom, úgy éreztem egy
falkát hozok létre, akiknek lehetnék én a vezetője vagy esetleg az sörszakértője! Sámán nem
akarok lenni, az a pozíció még üres. Aztán pár főzde és üzlet is megkeresett, hogy adnának sört,
hogy kóstoljam meg és mondjam el a véleményemet, rakjam ki az oldalamra.
Arra jutottam, hogy egy hazai craft főzdében kellene dolgozzak, hogy még jobban bele lássak a
folyamatokba: mi történik egy főzdében, hogy dolgoznak, hogy főzik a sört, hogy palackozzák!
Így elmentem a First Craft Beer főzdébe dolgozni, mint területi képviselő. Itt kicsivel több mint egy
évig dolgoztam, majd miután már egy éve tartott ez a covid-dolog, rájöttem, hogy most kell
merésznek és őrültnek lennem.
Ez végül nem is volt olyan nehéz, mert a feleségem mindvégig velem volt és van és támogat a
mai napig! Kiadó hely dögivel volt a városban, szóval kivettem egyet és három hónap alatt, saját
kezűleg felújítottam. Így megszületett és megnyílt a Szomjas Farkas Gastro Pub, amit aztán ez a
Webshop követett!
